Promoción Agro-Industria Productos Xarxa Agricola Marina Alta Mercats Terra Marina Alta creama autoempleo ocupación Prema en aquesta àrea per a anar a EL MERCAT, de la Xarxa Agrícola de la Marina Alta Promoción Agro-Industria Productos Xarxa Agricola Marina Alta AGRICULTURA Gastronomia Productes Elaborats Turisme Comerç i Distribució

La  Xarxa Agrícola  està definida per a crear una “Xarxa digital» de trobada d'idees per a aconseguir sinergies entre els diferents agents del sector agroalimentari, més concretament es pretén facilitar la transacció de productes agrícoles acurtant distàncies entre el productor i el consumidor final i d'aquesta manera revitalitzar el sector agrícola de la Marina Alta.

Objectius

 • Foment del producte de proximitat originat a la Marina Alta
 • Consolidació d'un jaciment d'ocupació
 • Recuperació i consolidació del paisatge rural i entorns naturals
 • Dinamització del món rural per a aconseguir el seu relleu generacional i pal·liar la despoblació
 • El sector agrícola com a base per a la implantació d'un turisme sostenible i alternatiu
 • Detecció de necessitats formatives

Què és un banc de terres?

El Banc de Terres Agrícoles de la Marina Alta és un registre administratiu de terres de caràcter públic. En aquest registre es podrà trobar parcel·les aptes per a l'explotació agrícola que voluntàriament s'han inscrit, i així facilitar el contacte, entre l'oferta i la demanda de parcel·les cultivades o cultivables situades al terme municipal de la Marina Alta.

Objectiu

L'objectiu principal amb la posada en marxa del Banc de Terres de la MARINA ALTA, és donar-li solució a la problemàtica de les parcel·les abandonades. Amb aquest registre, es pretén facilitar l'accés a la terra als agricultors que vulga treballar-la, posant-los en contacte amb els propietaris de les terres. Hi ha nombrosos avantatges per a posar en marxa el Banc de Terres de la MARINA ALTA:

 • Incrementant el terreny cultivat, podrem aconseguir recuperar el nostre paisatge, s'augmentarà així la riquesa del nostre territori, minimitzant la seua degradació. Evitant així la proliferació de plagues, l'erosió del sòl, disminuint el risc d'incendis i també reduir els problemes mediambientals… Veure més
 • Tot
 • Creama
 • Events
 • Notícia

Conveni entre el CREAMA i Mendoza Colectividades

L’empresa MENDOZA GASTRONOMIA COLECTIVA S.L, dedicada a la restauració col·lectiva en centres escolars de la província d’Alacant, i CREAMA han signat un conveni de col·laboració a través dels projectes germans Xarxa Agrícola i Punt Nàutic.

TECG- Ajudes per al foment de la innovació tecnològica a través de finques o explotacions col·laboradores.

L’objecte de les ajudes és generar i finançar una xarxa de transferència de tecnologia mitjançant el suport a finques o explotacions col·laboradores.

Jornada sobre tècniques agrosostenibles, cultius innovadors, producció local i economia circular

Webinar en línia. Programa de la Jornada agrosostenibles, cultius innovadors, producció local i economia circular.

Jornada tècnica. Producte local, de proximitat i km0.

Jornada técnica sobre productos locales, de proximidad y km O. Producción, venta y normativa.
Organizada por la Estación Experimental Agraria de Elx

Entitats de l'ACORD COMARCAL EN MATÈRIA D'OCUPACIÓ I DESENVOLUPAMENT LOCAL EN LA MARINA ALTA

Contacte

Amb la idea de gestionar la seua petició com més prompte millor pot posar-se en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a la següent direcció o per mitjà del telèfon que es mostra a continuació:

caValencià