La  Xarxa Agrícola  està definida per a crear una “Xarxa digital» de trobada d'idees per a aconseguir sinergies entre els diferents agents del sector agroalimentari, més concretament es pretén facilitar la transacció de productes agrícoles acurtant distàncies entre el productor i el consumidor final i d'aquesta manera revitalitzar el sector agrícola de la Marina Alta.

Objectius

 • Foment del producte de proximitat originat a la Marina Alta
 • Consolidació d'un jaciment d'ocupació
 • Recuperació i consolidació del paisatge rural i entorns naturals
 • Dinamització del món rural per a aconseguir el seu relleu generacional i pal·liar la despoblació
 • El sector agrícola com a base per a la implantació d'un turisme sostenible i alternatiu
 • Detecció de necessitats formatives

Què és un banc de terres?

El Banc de Terres Agrícoles de la Marina Alta és un registre administratiu de terres de caràcter públic. En aquest registre es podrà trobar parcel·les aptes per a l'explotació agrícola que voluntàriament s'han inscrit, i així facilitar el contacte, entre l'oferta i la demanda de parcel·les cultivades o cultivables situades al terme municipal de la Marina Alta.

Objectiu

L'objectiu principal amb la posada en marxa del Banc de Terres de la MARINA ALTA, és donar-li solució a la problemàtica de les parcel·les abandonades. Amb aquest registre, es pretén facilitar l'accés a la terra als agricultors que vulga treballar-la, posant-los en contacte amb els propietaris de les terres. Hi ha nombrosos avantatges per a posar en marxa el Banc de Terres de la MARINA ALTA:

 • Incrementant el terreny cultivat, podrem aconseguir recuperar el nostre paisatge, s'augmentarà així la riquesa del nostre territori, minimitzant la seua degradació. Evitant així la proliferació de plagues, l'erosió del sòl, disminuint el risc d'incendis i també reduir els problemes mediambientals… Veure més
 • Tot
 • Creama
 • Notícia
 • Notícies d'ajudes
 • Subvencions

Ajudes indemnitzatòries per a l'erradicació i el control del bacteri de quarantena Xylella fastidiosa.

Tant en les parcel·les dels propietaris agrícoles com per als proveïdors de material vegetal de la Comunitat Valenciana.

Ajudes «AVALEM Artesania, Comerç rural, Mercats, Emprenem comerç…»

L'objecte de les ajudes és incrementar la competitivitat, la innovació i la qualitat en les pimes.

CREAMA signa un conveni de col·laboració amb Masymas.

La cadena de supermercats Masymas, amb seu a Pedreguer i CREAMA, han signat un conveni de col·laboració a través del projecte de la Xarxa Agrícola.

CREAMA signa un conveni de col·laboració amb ALRMA

L’associació Grup d’Acció Local Rural Muntanya d’Alacant (GALRMA), composada per entitats privades i xicotets ajuntaments de l’interior de la Marina Alta i d’altres comarques veïnes, i el CREAMA...

Entitats de l'ACORD COMARCAL EN MATÈRIA D'OCUPACIÓ I DESENVOLUPAMENT LOCAL EN LA MARINA ALTA

Contacte

Amb la idea de gestionar la seua petició com més prompte millor pot posar-se en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a la següent direcció o per mitjà del telèfon que es mostra a continuació:

caValencià
es_ESCastellano caValencià