Promoción Agro-Industria Productos Xarxa Agricola Marina Alta Mercats Terra Marina Alta creama autoempleo ocupación Prema en aquesta àrea per a anar a EL MERCAT, de la Xarxa Agrícola de la Marina Alta Promoción Agro-Industria Productos Xarxa Agricola Marina Alta AGRICULTURA Gastronomia Productes Elaborats Turisme Comerç i Distribució

La  Xarxa Agrícola  està definida per a crear una “Xarxa digital» de trobada d'idees per a aconseguir sinergies entre els diferents agents del sector agroalimentari, més concretament es pretén facilitar la transacció de productes agrícoles acurtant distàncies entre el productor i el consumidor final i d'aquesta manera revitalitzar el sector agrícola de la Marina Alta.

Objectius

 • Foment del producte de proximitat originat a la Marina Alta
 • Consolidació d'un jaciment d'ocupació
 • Recuperació i consolidació del paisatge rural i entorns naturals
 • Dinamització del món rural per a aconseguir el seu relleu generacional i pal·liar la despoblació
 • El sector agrícola com a base per a la implantació d'un turisme sostenible i alternatiu
 • Detecció de necessitats formatives

Què és un banc de terres?

El Banc de Terres Agrícoles de la Marina Alta és un registre administratiu de terres de caràcter públic. En aquest registre es podrà trobar parcel·les aptes per a l'explotació agrícola que voluntàriament s'han inscrit, i així facilitar el contacte, entre l'oferta i la demanda de parcel·les cultivades o cultivables situades al terme municipal de la Marina Alta.

Objectiu

L'objectiu principal amb la posada en marxa del Banc de Terres de la MARINA ALTA, és donar-li solució a la problemàtica de les parcel·les abandonades. Amb aquest registre, es pretén facilitar l'accés a la terra als agricultors que vulga treballar-la, posant-los en contacte amb els propietaris de les terres. Hi ha nombrosos avantatges per a posar en marxa el Banc de Terres de la MARINA ALTA:

 • Incrementant el terreny cultivat, podrem aconseguir recuperar el nostre paisatge, s'augmentarà així la riquesa del nostre territori, minimitzant la seua degradació. Evitant així la proliferació de plagues, l'erosió del sòl, disminuint el risc d'incendis i també reduir els problemes mediambientals… Veure més
 • Tot
 • Creama
 • Events
 • Notícia
 • Notícies d'ajudes
 • Subvencions

Ajudes per al sector agrari afectades pel Covid-19

Síntesi de les ajudes de la GVA per al sector agrícola

Ajudes per a la promoció dels productes agroalimentaris de proximitat.

Podran ser beneficiaris d'aquestes ajudes els municipis, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana, recollides en la Llei 8/2010, de 23 de juny…

Actualitat Covid-19

Infografia dissenyada per l'equip tècnic de la Xarxa Agrícola a data del 6 d'abril, en la qual es mostra de manera resumida com portar a terme l'activitat agrària de la forma més segura possible.

La Xarxa Agrícola davant la nova situació de crisis sanitària.

Article que la Xarxa Agrícola va realitzar durant les primeres setmanes de confinament social per tal manera de contrastar el grau d'afectació que aquesta situació excepcional havia ocasionat sobre el sector agrari de la comarca.

Entitats de l'ACORD COMARCAL EN MATÈRIA D'OCUPACIÓ I DESENVOLUPAMENT LOCAL EN LA MARINA ALTA

Contacte

Amb la idea de gestionar la seua petició com més prompte millor pot posar-se en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a la següent direcció o per mitjà del telèfon que es mostra a continuació:

caValencià