Banc de Terres de Xàbia
Banc de Terres de Xàbia
El Banc de Terres de Xàbia, és un projecte que tracta de posar en comú a propietaris de parcel·les agrícoles, amb aquelles persones que estan disposades a treballar-les.
Per a tal cosa, l’equip tècnic tracta de valorar l’estat actual de les parcel·les, ja que entren en joc moltes variables, com poden ser:
- Situació del bancal, abandonat o en producció.
- Cultiu actual en cas d’existir.
- Disponibilitat d’aigua de reg o no.
- Accessibilitat per vehicles.
Una vegada catalogades les parcel·les són incloses en el Banc de Terres i oferides a la població en general i més concretament al sector agrícola. En cas de trobar a algú disposat a adquirir terres, des de la Xarxa Agrícola es media entre les dos parts per arribar a un acord just que benefici amb dos, finalment es redacta el contracte, i una vegada firmat la Xarxa Agrícola vetla pel bon compliment d’aquest.
Mantenir les parcel·les agrícoles en actiu, suposa una disminució dels problemes ambientals i socioeconòmics:
- Disminueix el risc d’incendi.
- La proliferació de plagues i de rosegadors.
- L’erosió del sòl.
- La proliferació d’abocaments incontrolats de deixalles.
- La degradació paisatgística
Els propietaris i propietàries tenen l’obligació de mantenir les seues parcel·les en bon estàs, amb aquesta iniciativa, podran evitar els costos de manteniment i conservar la capacitat agronòmica i productiva de les seues terres gràcies a l’arrendament.
Formulari d’adhesió al banc de Terres de Xàbia:
Valencià: https://forms.gle/uiXV4g7XAsBTWAB46
Castellà: https://forms.gle/PXuBiCfYaF1qUM366
Contacte:
xarxaagricola@creama.org
96 642 6012 (dilluns a divendres de 09:00-14:00 hores)
Aquesta iniciativa és duta a terme per l’Ajuntament de Xàbia junt amb La Xarxa Agrícola, emmarcat en l’Acord Comarcal en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta – PACTE’MA. CREAMA
Si vols conèixer la importància de tenir un sòl agrícola viu, visita la nostra pàgina següent.
Enllaç a la web d’Adobs i fertilitzants de la Xarxa Agrícola
La política en matèria de residus es basa en un conjunt de principis:
- Promoure la correcta gestió del conjunt dels residus, disminuir la seua generació i impulsar les pràctiques més adequades per a la seua gestió.
- Establir prioritats en les opcions de gestió des de la prevenció, reutilització, reciclatge, valorització energètica i finalment l’eliminació.
- Que tots els agents implicats des de les administracions públiques als agents econòmics i socials, passant pels consumidors i usuaris assumisquen la seua quota de responsabilitat en relació amb els residus.
- Disposar d’infraestructures suficients per garantir que els residus es gestionen correctament i en el possible a prop del seu lloc de generació.