Intercambios comerciales a la Marina Alta

Intercambios comerciales Marina Alta
Intercambios comerciales Marina Alta

Què són els intercanvis comercials?

Impulsar el consum de productes de proximitat, produïts i elaborats a la Marina Alta, comporta una sèrie de beneficis per a la nostra comarca. A part de la bona qualitat i la major frescor que, en general, se'ls assigna, el seu consum produeix una llarga llista d'efectes positius sobre l'economia, el medi ambient, la cultura i la societat de la comarca com, per exemple: afavoreix la conservació del paisatge rural i forestal, incentiva el desenvolupament econòmic dels pobles d'interior i de la comarca en general, ajuda a preservar l'extens patrimoni cultural relacionat amb l'agricultura i permet mantindre els terrenys agrícoles possibilitant, de manera indirecta, la diversificació econòmica i el desplegament d'un sector turístic alternatiu.

Els intercanvis comercials són transaccions entre diferents entitats empresarials, aquestes transaccions estan fomentades per l'equip tècnic de la Xarxa Agrícola, la qual intervé amb neutralitat entre les dos parts perquè fructifiquen les negociacions. En altres ocasions és un negoci o una empresa productora la que contacta amb la Xarxa Agrícola per a trobar producte per al seu local o per a donar eixida a la seua producció hortícola respectivament.

Aleshores, l'adquisició de productes de proximitat per part dels agents econòmics és una activitat molt beneficiosa per a incentivar l'economia local i, a més, convergeix amb els ODS.

Conveni Creama i Masymas

El 18 de desembre del 2019 el Creama i el Masymas van signar un conveni de col·laboració, veure la notícia a: https://xarxaagricola.org/creama-firma-convenio-colaboracion-supermercados-masymas/

  • Supermercats Masymas col·labora amb la Xarxa Agrícola de la Marina Alta per a explorar el sector productiu agroalimentari de la comarca i afavorirà, sempre que li siga possible, transaccions comercials amb la producció agroalimentària comarcal.
  • La labor dels tècnics de la Xarxa Agrícola se cenyirà a la realització de tasques de mediació i a la cerca d'acords comercials entre la producció agroalimentària comarcal i els Supermercats Masymas, contribuint a la consecució d'aliances i al benefici mutu.
  • La Xarxa Agrícola, prèvia facultat delegada per part dels agents de la producció agroalimentària comarcal, a més d'intervindre com a mediadora en les negociacions amb Supermercats Masymas, participa activament en la posterior gestió de les comandes amb l'objectiu de facilitar l'èxit de les transaccions.

Mitjançant la intermediació de la Xarxa Agrícola, està cadena de supermercats està comprant productes agrícoles a xicotets productors adaptant, fins i tot, la seua logística a les característiques d'aquells. Actualment podem trobar taronges, creïlles, faves, cebes i hortalisses de fulla produïts a la Marina Alta en les prestatgeries del supermercat.

Intercanvis a xicoteta escala

També es realitzen aquests intercanvis a menor escala, entre els propis productors que realitzen venda directa en els seus horts, en mercats o en xicotetes botigues locals, les quals contacten amb la Xarxa Agrícola per a disposar de productes agraris comarcals en els seus establiments, o propietaris de botigues de fruites i hortalisses que busquen proveïdors que els puguen proveir de producte local de km 0.

Este Website utiliza cookies y/o tecnologías similares estrictamente necesarias para que el usuario obtenga una correcta navegación por el Website..

ACEPTAR
Aviso de cookies
caValencià