La Xarxa Agrícola en les Jornades Ecoturístiques de Pedreguer

La Xarxa Agrícola en les Jornades Ecoturístiques de Pedreguer

El passat dimecres 6 de novembre va tindre lloc l’inici de les Jornades Ecoturístiques que organitza cada any l’Ajuntament de Pedreguer. Enguany s’hi va celebrar la divuitena edició en la que se celebraren durant tot el mes tota una sèrie d’activitats variades al voltant del turisme, la sostenibilitat i el coneixement del territori: xerrades, excursions, un concurs de fotografia, exposicions i activitats escolars.

Agustí Espí i Víctor García, els tècnics de la Xarxa Agrícola, van estar convidats a formar part de la programació del 2019 a través de la xerrada anomenada “La Xarxa Agrícola de la Marina Alta, un projecte a la cerca de la revitalització de l’agricultura comarcal” que es va celebrar el dimecres 6 de novembre a les 19:00 h. a la Casa de Cultura de Pedreguer.

La xerrada es va dividir en dues parts. En la primera, més teòrica, van començar explicant els orígens del projecte, que naix del programa Avalem Territori de LABORA i té com a objectiu la implementació d’iniciatives d’ocupació tenint en compte les indicacions dels agents territorials de cada comarca que, en definitiva, són els que millor coneixen les característiques del territori. Per això, en el 2016 s’hi va constituir l’Acord Comarcal per al Desenvolupament Local de la Marina Alta i, posteriorment, s’hi va realitzar, de la mà del CREAMA, un diagnòstic territorial dels principals sectors econòmics de la comarca.

Durant la segona part, els tècnics van comentar el treball pràctic i tangible que s’està realitzant com la implantació de la plataforma digital que connecta els diferents agents del sector agroalimentari i de les diferents microxarxes que s’estan estenent amb l’objectiu d’incentivar intercanvis comercials, l’establiment de noves formes de distribució com les Caixes Bio-Comarca, el projecte de la biomassa i el banc de terres, entre d’altres.

Al finalitzar la xerrada, s’hi va encetar un debat molt interessant i constructiu on el públic assistent va participar molt activament amb preguntes sobre les qüestions plantejades pels tècnics de la Xarxa Agrícola i, també, aportant nous punts de vista per a la cerca de solucions a la problemàtica del sector agroalimentari de la Marina Alta.

La Xarxa Agrícola en les Jornades Ecoturístiques a Pedreguer
La Xarxa Agrícola en les Jornades Ecoturístiques a Pedreguer.
caValencià