Presentación del Mercat en Xarxa

Presentació de la Xarxa Agrícola

El passat dilluns 2 de març va tenir lloc al Centre Polivalent de Gata de Gorgos la presentació de la ferramenta digital “EL MERCAT EN XARXA”, iniciativa dissenyada per a connectar els sectors comarcals de la producció agrària i la restauració i fomentar, així, l’intercanvi i el consum de productes de proximitat. Aquesta acció, subvencionada per LABORA a través del “Pla Avalem Territori”, s’enquadra en el projecte de la Xarxa Agrícola, que porta a terme el CREAMA per manament de l’Acord Comarcal per al Desenvolupament Local de la Marina Alta, i té com a principal objectiu la instauració d’iniciatives que potencien i ajuden a revitalitzar el sector agrari de la comarca.

Al acto asistieron un gran número de agentes tanto de la producción agraria como del sector restauración de la comarca.

Entre los que se encontraban Miquel Ruiz, Margheritta Saretto, Federico Guajardo, Pep Romany y Bati Bordes, entre muchos otros. También estuvieron presentes miembros de entidades comarcales como Josep Bernabeu, director de Gasterra , Rosa Moragues, directora del espacio Labora Dénia,  los técnicos de la Oficina de la Innovación y la Creatividad, miembros del “Mercat del Riurau” y de “Defensores del Moscatel”  y representantes   públicos de los ayuntamientos de Gata de Gorgos, Xàbia, Pego, Pedreguer, Ondara, el Poble Nou de Benitatxell y del EATIM de Jesús Pobre.

Una herramienta de este tipo que conecta  diferentes agentes territoriales y la necesidad de promover el consumo de productos de nuestra comarca.

L’alcalde de Gata de Gorgos i vicepresident del CREAMA, Josep Francesc Signes, va iniciar el torn d’intervencions incidint amb la novetat que suposa posar en marxa una ferramenta d’aquest tipus que connecta diferents agents territorials i la necessitat de promoure el consum de productes de la nostra comarca. Per altra banda, el cuiner Ferran Giró, un dels principals valedors del producte local i impulsor de la col·laboració entre els sectors comarcals de la restauració i la producció agrària, va presentar a Joan Folqués, com a l’interlocutor de la producció agrària davant la nova ferramenta de la Xarxa Agrícola. Aquest últim, va recalcar la necessitat que el sector primari treballe coordinadament per tal de posar en comú els seus interessos amb iniciatives com la de reivindicar que els restaurants facen una planificació de la demanda amb antelació suficient, procedir al repartiment ordenat d’eixa planificació entre els diferents agricultors comarcals i establir uns preus mínims que garantisquen l’intercanvi just per a totes les parts.

Els assistents deixaren palès, també, la necessitat de complementar la ferramenta digital amb un “mercat físic” que s’ubiqués en algun dels pobles de la Marina Alta almenys un dia a la setmana i que permetés la venda “in situ” de manera directa entre la producció i la restauració. Aquest mercat aprofitaria, a més a més, de lloc centralitzat on un suposat agent repartidor recolliria les comandes i les distribuiria als restaurants que ho requeriren prèviament.

“EL MERCAT EN XARXA”

Per últim, l’equip tècnic de la Xarxa Agrícola va presentar la nova ferramenta digital “EL MERCAT EN XARXA” que permetrà la compra-venda de verdures, fruites i d’altres productes de proximitat elaborats a la Marina Alta. Els tècnics van mostrar cadascun dels passos necessaris pel funcionament de la ferramenta i per interactuar amb la resta d’usuaris. A més a més, van destacar la seua operativitat des de qualsevol dispositiu electrònic, també des del mòbil, fet que simplifica enormement la feina que durant tot l’any, i principalment en temporada alta, tenen tant cuineres i cuiners com els agents de la producció agrària a l’hora de realitzar la compra-venda de productes agroalimentaris.

Si vols conèixer la importància de tenir un sòl agrícola viu, visita la nostra pàgina:

Enllaç a la web d’Adobs i fertilitzants de la Xarxa Agrícola

 

 

Visita la web del CREAMA: creama.org

Este Website utiliza cookies y/o tecnologías similares estrictamente necesarias para que el usuario obtenga una correcta navegación por el Website..

ACEPTAR
Aviso de cookies
caValencià