Proyecto «Cultivem Integrem»

Proyecto Cultivem Integrem

NAIX EL PROJECTE “CULTIVEM INTEGREM” AMB LA FINALITAT DE CREAR UN TALLER OCUPACIONAL VINCULAT A L'AGRICULTURA.

Aquest passat dilluns dia 15 de novembre es va realitzar una eixida de camp organitzada per la Xarxa Agrícola del Creama, junt amb l'associació APROSDECO.

La visita va ser a l'Estació Experimental Agrària de Carcaixent (EEA), en la qual les persones usuàries de l'associació van realitzar un taller de sembra i reproducció d'esqueixos i van conéixer de primera mà el Banc de Llavors Valencià, a més van aprendre com gestionar un hort urbà i la creació de compostatge domèstic com a eina per a augmentar la matèria orgànica en el sòl agrícola.

Programa dut a terme entre l'associació APROSDECO I la Xarxa Agrícola del CREAMA

L'eixida s'emmarca en el programa “CULTIVEM INTEGREM” dut a terme entre l'Associació Aprosdeco i la Xarxa Agrícola del Creama, consistent en la creació d'un taller ocupacional on les persones usuàries de l'associació arriben a gestionar un xicotet viver de plantes hortícoles.

Les llavors seran proporcionades per propia EEA Carcaixent, aquestes llavors estan incloses en el catàleg valencià de varietats hortícoles tradicionals, per tant, a la vegada que es fomenta l'ocupabilitat de les persones amb diversitat funcional, també es fomenta l'ús de varietats agrícoles autòctones, així aleshores, se li dóna un doble caràcter diferenciador a aquest projecte que vincula la integració social i l'agricultura de proximitat.

En una primera fase pilot els planters seran oferides als agricultors i agricultores que gestionen un hort d'autoconsum no professional o per als horts urbans escolars.

La finalitat última és aconseguir que aquest viver, done treball a les persones usuàries de l'associació, arribant a cobrir les demandes de planters dels productors i les productores agrícoles professionals que formen part de la Xarxa Agrícola.

Proyecto "Cultivem Integrem"
  • La Xarxa Agrícola s'erigeix com una plataforma comarcal amb l'objectiu de revitalitzar el sector agrícola de la Marina Alta, creant un teixit entre els diferents actors del sector agrari i interrelacionant els diferents recursos de la comarca.

Projecte d'àmbit comarcal en el qual el CREAMA sustenta la secretària tècnica

  • Se engloba dentro del programa Avalem Territori, subvencionado por la Generalitat Valenciana a través de LABORA.
  • A nivell intern, aquest s'emmarca dins del PACTE’MA, l'Acord Comarcal en matèria d'Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta, del qual actualment formen part 32 Ajuntaments i també 13 entitats públiques i privades.
  • Si vols conèixer tots els projectes que en formen part de la Xarxa Agrícola.
  • En el següent enllaç, trobaràs una sèrie d’empreses comarcals del sector agrícola, les quals ofereixen una grandíssima varietat de productes.
  • La Marina Alta és diversitat i les nostres agricultores i agricultors així ho demostren

Enllaç a la web dels projectes agrícoles vinculats a Xarxa Agrícola

Web del Creama: creama.org

CREAMA disposa d’una xarxa d’Agències de Desenvolupament Local distribuïdes per tota la comarca de la Marina Alta. Totes i cadascuna d’elles està a l’abast de la ciutadania per a integrar esforços i aconseguir resultats. Una atenció personalitzada, de tu a tu, per a donar una resposta eficaç en la gestió del dia a dia.

Este Website utiliza cookies y/o tecnologías similares estrictamente necesarias para que el usuario obtenga una correcta navegación por el Website..

ACEPTAR
Aviso de cookies
caValencià